Testaa, saatko sertifikaatin!

Miksi taaperolle kannattaa lukea?

  1. Kielellinen kehitys: Lukeminen edistää taaperon kielellistä kehitystä. Kun luet lapselle, hän kuulee uusia sanoja, lauseita ja ilmaisuja, jotka auttavat häntä laajentamaan sanavarastoaan.
  2. Keskittymiskyvyn kehitys: Taaperot ovat usein levottomia ja vaikeasti keskitettävissä, mutta lukeminen voi auttaa kehittämään heidän keskittymiskykyään. Kun luet lapselle rauhallisesti ja keskityt tarinan kertomiseen, hän oppii pysymään paikallaan ja keskittymään paremmin.
  3. Vuorovaikutustaidot: Kun luet lapselle, hän oppii vuorovaikutustaitoja. Lapsi oppii vastaamaan kysymyksiin, keskustelemaan tarinasta ja esittämään omia ajatuksiaan.
  4. Mielikuvitus: Lukeminen kehittää taaperon mielikuvitusta. Tarinoiden avulla lapsi voi kuvitella mielessään erilaisia tilanteita ja paikkoja, mikä auttaa häntä kehittämään luovuuttaan.
  5. Rakkaus kirjoihin: Kun luet lapselle säännöllisesti, hän kehittää rakkautta kirjoihin ja lukemiseen. Tämä rakkaus voi pysyä mukana koko lapsen elämän ajan ja auttaa häntä kehittämään hyvän lukutaidon.

(chat.openai.com)