Kenelle kirja sopii: Suositeltava aloitusikä on n. 9-10 v., koska kirjassa noitien toiminta on aika hurjaa. Kirja toimi hyvin luokkakirjana noin 10-vuotiaille ( 4. lk ).

Kirjan päähenkilö: Kirjan päähenkilö on 7-vuotias orpo poika, joka elää isoäitinsä kanssa. Lomamatkalla Suomen Hangossa poika muuttuu hiireksi. Hän saa tietää isoäidiltään noidista, jotka inhoavat lapsia. Pienestä koostaan huolimatta poika hiirenä osoittautuu nokkelaksi taistelussaan ilkeitä lapsia vihaavia noitia vastaan.

Juoni: Ennen kesäloman alkua isoäiti sairastuu, ja kauan odotettu loma Norjaan peruuntuu. Tohtori määrää isoäidille virkistykseksi loman merellisessä ilmastossa. Poika ja isoäiti matkustavat Hankoon ja asettuvat hotelliin. Samaisessa hotellissa on vieraina myös iso joukko naisia, jotka kuuluvat järjestöön nimeltä Valtakunnallinen lastensuojelujärjestö julmuuden estämiseksi. Liian myöhään paljastuu, että he ovat noitia koko sakki. Heidän joukossaan on myös hirvittävin noita kaikista, itse Kaiken Maailman Mahtava Ylinoita.

Kirjan tunnelma: Kirjassa on jännitystä, hauskuutta, hieman pelottavaakin tunnelmaa. Toiveikkuutta löytyy myös.

Vinkkauksen teki: Sari

Takaisin kirjavinkkauksiin