Linkki Outi-verkkokirjastoon

Kenelle kirja sopii: Kaikenikäisille, jotka tykkäävät mielenkiintoisista ihmisistä, hulvattomasta huumorista ja jännityksestä.

Kirjan päähenkilö: Harry Potter, orpo poika, joka asuu sukulaistensa komerossa ja saa 11-vuotiaana tietää olevansa velho. Rohkea, ystävyydessään vahva, silmälasit, arpi otsassa.

Juoni: Julma pimeyden velho Lordi Voldemort murhaa Harry Potterin vanhemmat Lily ja James Potterin, mutta ei onnistu tappamaan yksivuotiasta Harrya vaan katoaa. Harry, joka sai hyökkäyksestä otsaansa salamanmuotoisen arven, asuu sukulaisperheen luona, joka on salannut kaiken hänen menneisyydestään. Kun Harryn 11-vuotissyntymäpäivä lähestyy, hän alkaa saada omituisia kirjeitä, joita täti ja setä eivät anna hänen lukea. Noitien ja velhojen koulun, Tylypahkan, riistanvartija Hagrid saapuu lopulta noutamaan Harrya, ja sen jälkeen mikään ei ole enää entisellään Harryn elämässä. Seikkailu seuraa toistaan Tylypahkassa, jossa Harry saa sekä ikuisia ystäviä että vaarallisia vihollisia. Toinen toistaan erikoisemmat opettajat luotsaavat oppilaita oppitunneille ja yrittävät pitää heidät kurissa myös oppituntien ulkopuolella – mutta epäonnistuvat surkeasti. Kun Harry ystävineen saa tietää Viisasten kivestä, he tajuavat olevansa todellisessa vaarassa. Missä on Lordi Voldemort ja mitä hän aikoo?

Kirjan tunnelma: Synkkä, jännittävä, iloinen, rohkaiseva ja pelottava

Harry Potter ja Viisasten Kivi (Fantasia)

Takaisin kirjavinkkauksiin